Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Από την καθιστική στο Σύνταγμα...

Με αφορμή την παράγραφο που διάβασα στο internet: "Τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησαν από το Σύνταγμα μαθητές και φοιτητές που έκαναν από το βραδύ του Σαββάτου καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή".

Οφείλω να κάνω μια ενημέρωση προς τους πάντες.

Χθές, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, απο τις 15:00 είχε καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία έξω απο τη Βουλή.
Δεν έχω λόγια για να πέριγράψω τα συναισθήματα όλων μας.. Όταν έφυγαν τα media και προχώρησε η ώρα στις 2:00-3:00 το βράδυ.

Θεε και κύριε (!) ήρθαν άλλες δύο διμοιρίες (με επιφύλαξη χρησιμοποιείται ο όρος δεν γνωρίζω άλλη ονομασία για ματ και κύκλωσαν και αποθήσανε τα παιδιά απο την πλατεία του άγνωστου στρατιώτη με δακρυγόνα και κλωτσιές! Κυριολεκτικά ποδοπάτησαν κόσμο.

Υπήρχε ένα παλικάρι το οποίο απο τις 15:00 μέχρι την νύχτα ήταν στα γόνατα και μιλούσε και κοίταζε έναν αστυνομικό (μέχρι που άλλαζε και ερχόταν άλλος) και του έλεγε γιατί στέκεσαι απέναντί μου; Ερωτήσεις αγάπης;

Ναι τους προκαλέσαμε! Όχι βιαίως αλλά ειρηνικά.. με αγάπη.
Τους προκαλέσαμε να ενωθούν μαζί μας.. να μην είναι εναντίων μας.. Να μην βρίσκονται ενάντια στους εαυτούς τους, την καρδιά τους, την συνείδησή τους..
Να ταχθούν μαζι με τις συνειδήσεις τους και να στηρίξουν τον αγώνα μας..

Είδα με τα μάτια μου πόσο όντως δύσκολή ήταν η θέση τους..
Κάποιοι τρέμανε.. κάποιοι δάκρυζαν μέσα στις μάσκες και ένας-δύο είχαν ακολουθήσει την έκκλιση μας και είχαν βγάλει τη μάσκα τους...
Πρόσωπα κοκινισμένα και μάτια που δεν μπορούν να κοιτάξουν μάτια κανενός απο κάτω.

Άμα ήσουν εκεί θα άκουγες...

Δεν φταίνε αυτοί...
"Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι" και αμέσως γιουχάρισμα "ΟΥΟΥ.. ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ", "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ" "ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ"
"ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"
"ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΕΣ"
..
και άλλα πολλά ειπωθηκαν.. αλλα αυτά μάλλον ή θα τα είδατε ή θα τα ακούσατε... Αυτά μπορούν να ακουστούν..

Αυτά που δεν ακούστηκαν ή ακούστηκαν ώς εξής: "Τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησαν από το Σύνταγμα μαθητές και φοιτητές που έκαναν από το βραδύ του Σαββάτου καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή"
[πηγη: http://www.ant1online.gr/Society/General/Pages/200812/ce1c8cfc-41c9-4367-94e7-27637734bdb1.aspx] είναι η συνέχεια..

Ειρηνικά συνέχισέ η βραδιά... Πέρασαν τα μεσάνυχτα και ο κόσμος άρχισε να μειώνεται.. οι κάμερες φύγανε.. πρέπει να είμασταν γύρω στα 300 άτομα.. όταν πέραν της διμοιρίας που ήταν μπροστά μας ήρθε άλλη μία και παρατάχθηκε δεξιά μας και άλλη μία που παρατάχθηκε αριστερά μας... Ο κόσμος θορυβήθηκε.. μάζεψαν οι μισοί τα πράγματά τους και ξανακάθησαν κάτω και οι υπολοιποι πήγαν και παρατάχθηκαν στα πόδια των αστυνομικών και των ΜΑΤ. Μέχρι που η εντολή δώθηκε.... Χημικά και κλωτσιές μεχρι να φύγουν όλοι απο την πλατεία. Εκτοπιστήκαμε στην απέναντι μεριά του δρόμου..

Το παιδί που είχε αφοσιωθεί στην αφύπνιση της ανθρώπινης φύσης των αστυνομικών ήταν καθισμένο στη πλατεία.. είχε ριζώσει.. όπως όσοι θεώρησαν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μας βλάψουν όσο είμαστε ειρηνικοί. Κατέληξε στο δάπεδο ολόκληρος με μια ασπίδα πάνω του, κλωτσιές στο σώμα του και ψεκαστικό χημικών δακρυγόνων στο πρόσωπο.

Καλέσαμε ασθενοφόρο για ακόμα ένα παιδί με άσθμα.

Σαστισμένος ο κόσμος να συνεχίζει να ρωτάει τους ενστολους ΓΙΑΤΙ;
Μένει ο λαός, σοκαρισμένος απο την αντιμρετώπισή τους απο τους ένστολους ανθρώπους απέναντί τους, και συζητάει για μια ώρα περίπου μεταξύ του και με ΜΑΤ και αστυνομία.
Οι διμοιρίες συσπειρώνονται και με τον ίδιο τρόπο σπρώξιμο με ασπίδες, κλωτσιές και χημικά εκτοπίζει τον κόσμο και τον κατευθύνει στη Πανεπιστημίου. Τρομοκρατεία.. Συνθήματα ακούγονται "ΧΟΥΝΤΑ", "ΦΑΣΙΣΜΟΣ", "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ". Εν τέλη έχουν μέίνει λιγότερο 100 άτομα.. Μας πηγαίνουν "καροτσάκι" βόλτα μέχρι την Ομόνοια.. Μέχρι που ο κόσμος αναγκάζεται να φύγει απ όπου μπορεί να βρεί διαφυγή.



Ναστάζια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω μετά από όλα αυτά να μην ξαναρχίσετε κουβεντούλα με τους μπάτσους. Αν είχαν συνείδηση δεν θα είχαν γίνει μπάτσοι. Όσο για τα δάκρυά τους μάλλον οφείλονταν στην ορθοστασία που έχουν τραβήξει (και που θα συνεχίσουν να τραβάνε μέχρι να πέσουν κάτω) όλες αυτές τις ημέρες. ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΑΦΕΛΗ ΘΕΑΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ-ΒΙΑΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΓΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑΣΗ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ "ΒΙΑΙΟΥΣ" ΚΑΙ "ΜΗ-ΒΙΑΙΟΥΣ" ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ...
(Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ
ΜΗ-ΒΙΑΙΟΥΣ...ΦΥΣΙΚΑ!...., ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΕΊΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ...ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΒΙΑΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗ-ΒΙΑΙΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΥΠΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ) ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ...ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ...ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΗ-ΒΙΑΙΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!