Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Από το Ίλιον

Επιθετική στάση κράτησαν απέναντι στην κανονικότητα του εορταστικού κλίματος και της Τάξης στις γειτονιές του Ιλίου, 80 περίπου άτομα (αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, μαθητές, νεολαίοι) σήμερα το μεσημέρι.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 21 Δεκέμβρη, στην κεντρική πλατεία Ιλίου στήθηκε μικροφωνική αντιπληροφόρησης για τη δομική δολοφονική κρατική βία, τα εξεγερσιακά γεγονότα του Δεκέμβρη, την αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση διοργανώθηκε από αναρχικούς στο πλαίσιο των συντονισμένων παρεμβάσεων και πορειών για την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης.

Έτσι λοιπόν, όσοι κι όσες βρεθήκανε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Ιλίου, αποτρέψανε τη δημοτική εορταστική φιέστα η οποία συμπεριλάμβανε μουσική από μεγαφωνική, ξυλοπόδαρους και magic bus, μια φιέστα του δήμου Ιλίου για την τόνωση της κυκλοφορίας του χρήματος στην αγορά, μια φιέστα που συμβάλλει με τον τρόπο της στην τόνωση της κοινωνικής απάθειας απέναντι στους δολοφονημένους από τις κάνες της δημοκρατίας, την τόνωση της κοινωνικής αποστασιοποίησης από τα εξεγερσιακά γεγονότα των ημερών μας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, το δέντρο της πλατείας Ιλίου στολίστηκε με κρεμασμένους μπάτσους, πολιτικούς αρχηγούς, τραπεζίτες, και άλλους ευυπόληπτους συνηγόρους των κρατικών δολοφονιών, της Τάξης και της Ασφάλειας, παρέμβαση η οποία προκάλεσε το ένθερμο ενδιαφέρον των περαστικών και των μικρών παιδιών. Η μικροφωνική έβαλε φραγμό στα χαρμόσυνα κάλαντα, τους επίδοξους και λαλίστατους Αη Βασίληδες, θέτοντας το ζήτημα της κοινωνικής αντίστασης απέναντι στην Εξουσία αλλά και της αλληλεγγύης απέναντι στους εξεγερμένους.

Μετά από τρεις ώρες με πηγαδάκια, κουβέντες και διασταυρώσεις με γνωστούς κι αγνώστους από τις γειτονιές του Ιλίου, συγκροτήθηκε μπλοκ το οποίο και στη συνέχεια πορεύτηκε στο εμπορικό κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας εκδηλώθηκε επίθεση με κόκκινες μπογιές στα λουστρινάτα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ενώ στη συνέχεια σπαστηκαν οι προσόψεις του τοπικού ΟΑΕΔ, οι προσόψεις, οι κάμερες και τα ΑΤΜ τεσσάρων κεντρικών τραπεζών.

Η λάβα αιφνιδιάζει μόνο αυτούς που δε βλέπουν το ηφαίστειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: