Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Νέα για τους προφυλακισμένους στη Μαδρίτη

Την περασμένη Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη πορεία αλληλεγγύης για τους εξεγερμένους στην Ελλάδα , κατά την οποία συνελήφθηκαν 9 άτομα. Από αυτά οι 7 βρίσκονται αυτή την στιγμή προφυλακισμένοι εξαιτίας της προφανούς πίεσης που άσκησαν στην δικαστική διαδικασία η κυβέρνηση και άλλα σώματα. Πίεση ενισχυμένη και υποστηριγμένη από τα ΜΜΕ, τα οποία είναι και οι πραγματικοί δημιουργοί του υποτιθέμενου «κοινωνικού συναγερμού»

Την Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, κατατέθηκε αίτηση έφεσης στα δικαστήρια της Plaza de Castilla στην οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων βάση του ότι ο λεγόμενος «κοινωνικός συναγερμός» δεν έχει κανένα νομικό στήριγμα (από το 2003 έχει ακυρωθεί η χρησιμοποίησή του δικαστικά).

Οι τέσσερις προϋποθέσεις για τους οποίες μπορεί να διαταχθεί μια προφυλάκιση είναι: κίνδυνος φυγής, επανάληψη της παραβατικής πράξης, καταστροφή των αποδείξεων και άγνωστη διεύθυνση κατοικίας. Εφ’όσον δεν ισχύει καμία από τις προϋποθέσεις αυτές για κανέναν από τους συλληφθέντες, δεν υπάρχει και κανένας λόγος για να βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Γνωρίζουμε ότι 4 άτομα από αυτούς βρίσκονται στην φυλακή Soto del Real, έχουν περάσει αρχικά από την πτέρυγα των εισαγωγών και σε κάποιους έχουν ορίσει ήδη πτέρυγα. Οι άλλοι τρεις επειδή είναι νεαρότεροι από 21 βρίσκονται στο κέντρο δικαστηρίων ανηλίκων Alcalá Meco και παραμένουν στην πτέρυγα των νεοεισαχθέντων.

Δεδομένου του ότι μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις αποφάσεις των συλληφθέντων ατόμων σχετικά με το αν θέλουν να κοινοποιηθούν τα ονόματά τους και άλλα στοιχεία, σύντομα θα ανεβούν στην ιστοσελίδα [http://www.solidariasgrecia.org/] τυχόν περαιτέρω πληροφορίες.

Κάνουμε έκκληση αλληλεγγύης προς όλα τα μέρη του ισπανικού κράτους , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία πρωτοβουλιών στήριξης και αλληλεγγύης.

Επιτροπή Στήριξης από την ‘Συνέλευση Αλληλέγγυοι/ες Ελλάδα’

Δεν υπάρχουν σχόλια: