Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

απάντηση σε θεατρική πρόσκληση προς το maıl της -τέως- κατάληψης δημαρχείου Μπραχαμίου

Από maıl το οποίο λάβαμε, το maıl της -τέως- κατάληψης του δημαρχείου Μπραχαμίου δέχτηκε πρόσκληση για ... παράσταση θεάτρου!

...

Το θέατρο Μεταξουργείο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους νέους που βγήκαν στους δρόμους αυτές τις μέρες διεκδικώντας την "ελπίδα", να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο την παράσταση " Η περίπτωση Ευρυδίκη", ...




Η απάντηση στο maıl...

Η ευγενική σας πρόταση δεν δίνει αρκετή ελπίδα στους αγωνιζόμενους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους αυτές τις μέρες διεκδικώντας ΤΗ ΖΩΗ τους, δηλαδή ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Είναι απελπισία όταν καλλιτέχνες, "το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας", όπως συχνά αποκαλούνται και αυτοαποκαλούνται, επιμένουν να βλέπουν μόνο νεολαίους εξεγερμένους, παπαγαλίζοντας την τηλεοπτική προπαγάνδα (εκτός βέβαια κι αν θεωρούν νέους στην ηλικία τους 45-55-65ρηδες που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, στις ανοιχτές συνελεύσεις, ακόμη και στα οδοφράγματα). Οι καλλιτέχνες πού βρίσκονται αυτές τις μέρες και δεν τους βλέπουν;

Είναι απελπισία οι καλλιτέχνες, σαν συμμετοχή στην εξέγερση που συμβαίνει ΤΩΡΑ, το μόνο που έχουν να αντιπροτείνουν είναι κάποιες, λιγοστές προσκλήσεις για δωρεάν παρακολούθηση θεατρικού έργου. Γιατί; Γιατί δεν έχουν μεγάλο χώρο..... Έχετε ολόκληρη την πόλη και θα έχετε χιλιάδες ανθρώπους να σας υποστηρίξουν και να σας παρακολουθήσουν... Κάντε την παράστασή σας σε κάποια μεγάλη πλατεία, βγείτε επιτέλους στο δρόμο.

προσκαλείτε λίγους από εμάς σε μια θεατρική παράσταση
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ
αποφασίστε επιτέλους σε ποιό δρώμενο θα συμμετέχετε
αποφασίστε ποιοί είσαστε, αποφασίστε ποιοί θέλετε να γίνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: