Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Στην 9η ημέρα απεργίας πείνας ο Γ. Δημητράκης

Από τις 7 Δεκέμβρη ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης βρίσκεται σε απεργία πείνας. Ο σύντροφος κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού κατηγορούμενος για τη ληστεία στην Εθνική τράπεζα της οδού Σόλωνος το Γενάρη του 2006. Μια ενέργεια που ο ίδιος διεκδίκησε ως προσπάθεια άρνησης του εργασιακού εκβιασμού και ως μέρος της συνολικότερης αναρχικής του δράσης, ενέργεια για την οποία καταζητούνται τρεις ακόμα αναρχικοί.

Ο Γ. Δημητράκης ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν στις εξεγέρσεις που ξέσπασαν τον Απρίλη του 2007 σε όλες σχεδόν τις φυλακές της χώρας. Επίσης συμμετείχε στον πρόσφατο αγώνα των κρατουμένων που εξελίχθηκε σε μαζική απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όπως συχνά συμβαίνει, έτσι και μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις οι συνθήκες κράτησης επιδεινώθηκαν για τους πιο δραστήριους από τους αγωνιζόμενους κρατούμενους. Αυτό που διεκδικεί σήμερα ο σύντροφος με την απεργία πείνας είναι η μεταγωγή του σε άλλη φυλακή.

Από τους αγώνες μέσα στις φυλακές και τις εκρήξεις οργής των μεταναστών στην Πέτρου Ράλλη και τον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι τη γενικευμένη κοινωνική αναταραχή που εξακολουθεί δέκα μέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους στα Εξάρχεια, οι από κάτω βρίσκονται από την ίδια πλευρά των χαρακωμάτων του κοινωνικού-ταξικού πολέμου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Αλληλέγγυοι σύντροφοι από την κατηλειμμένη ΑΣΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: