Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Διαρκής ενημέρωση

μέιλ που λάβαμε
[Ενα εμετικό βίντεο που εχει ανεβασει καποιος θρασύτατος μικροαστος.. Ο μονος τροπος που ξερω για να κατεβει ειναι να γίνει μαζικο "flag" του βιντεο στο utube. Διαδόστε το όπως μπορείτε . Είναι ελεϊνος, λεειπραματα για καποιον που δεν ξερει και δεν προκειται να γνωρισει ποτε.Χωρια του οτι μυρικαζει την υπαρχουσα καταστροφολογία περι τυφλης βιαςενω ολοι ξερουμε πως δεν ισχυει.
http://www.youtube.com/watch?v=xLqVd6ZAyo0]
Αυτή η εμμετική ψυχοπαθολογία του μικροαστισμού δεν είναι άλλη από τη φασίζουσα γλώσσα του δολοφόνου μπάτσου όταν όπλισε...
Καταληψίας



μέιλ που λάβαμε
[Μη μας κρίνετε πριν μας καταλάβετε...Μη μας δείχνετε πριν μας δείτε...Μη μας φιμώνετε πριν μας μιλήσετε...Μη μας σκοτώνετε πριν μας αφήσετε να ζήσουμε...Είμαστε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, οι γείτονές και οι φίλοι σας...Είμαστε η κοινωνία που αφήσατε να δημιουργηθεί...Είμαστε αποτέλεσμα των γενεών του δε βαριέσαι, της αδιαφορίας, της αποχής και της απάθειας. Τώρα καίμε για να μην καούμε, σπάμε για να μην μας σπάσουνε, επαναστατούμε γιατί δεν πάει άλλο.
Είμαστε μαζί σας
Αυτές οι νύχτες ανήκουν στον Αλέξη
Κάποιοι αυτόνομοι]

Από τη Ρώμη
Epitelous aurio silalitirio sti Romi exw apo tin Elliniki presvia(Den einai eukola ta pragmata edo stin Italia syntrofi)
Alexis Apo Romi

Επίσης από την Μπολώνια
sintrofoi thelo na kano mono mia enimerosi oti tin pempth 11/12/08 ta adelfia mas stin bologna tis italias exoun organosei poria.


12 τα μεσάνυχτα
[Εδώ στη ΑΣΟΕΕ τα πράγματα είναι πολύ ήσυχα σε αντίθεση με όλα όσα συμβαίνουν ανά την επικράτεια. Η Τάξη ούτε βασιλεύει ούτε κυβερνά]


[Μετάφραση του τελευταίου διαγγέλματος της Αυτού μεγαλειότητος του Πρωθυπουργού

Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πρόκληση είναι ξεκάθαρη (όχι βέβαια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο μιας ωμής δολοφονίας αλλα...!): Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων (οι οποίες είναι και οι μόνες που αντέδρασαν μια και δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη μορφή έμπρακτης αντίδρασης στο γεγονός της δολοφονίας). Γι' αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας (όλων αυτών δηλαδή που δεν αντέδρασαν στην δολοφονία) .
Στο πλαίσιο αυτό του χρέους είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής (δηλαδή όλους όσοι φροντίζουν κάθε φορά ώστε να μην αντιδρούν οι υπήκοοι ή έστω στην καλύτερη όταν αντιδρούν να το κάνουν με τρόπο που ελέγχεται από την κυρίαρχη ιδεολογία).

Κατέστησα σαφή τη θέση μου ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς είναι εχθροί της Δημοκρατίας (εχθρός της Δημοκρατίας δεν χαρακτηρίστηκε ούτε ο δολοφόνος μπάτσος, γεγονός που εντάσσει την πράξη του μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας μας).

Ζήτησα από τους πολιτικούς Αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές (δηλαδή να δώσουν το ΟΚ για να εξαπολυθεί η κρατική επίθεση χωρίς κανένα πολιτικό κώλυμα). Είναι ευθύνη, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων να υπάρξει άμεσα κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας, της παρανομίας, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς (νά' τα...τί λέγαμε πριν;).

Ζήτησα την αναβολή των συγκεντρώσεων (για να μην δώσω το δικαίωμα να γενικευτούν κι άλλο οι αντιδράσεις έχοντας πολιτκό περιεχόμενο). Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετά την επιμονή τους να πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις, με ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες τους αγώνες των εργαζομένων για τη συνέχιση της βίαιης, της καταστροφικής δράσης τους (και βέβαια έχω δεδομένη την κατανόηση και την αμέριστη συμφωνία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην δική μου άποψη για τις "ακραίες ομάδες"). Δεν μπορεί ούτε οι αγώνες των εργαζομένων, ούτε ο άδικος θάνατος ενός νέου, να συγχέονται με πράξεις που στρέφονται εναντίον της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον των περιουσιών τους, εναντίον της κοινωνίας και της Δημοκρατίας (χωρίς βέβαια να μπορώ να φανταστώ πού άλλού μένει να μπορούν να στραφούν οι αντιδράσεις).

Είναι θεμιτές και σεβαστές οι πολιτικές διαφορές που έχουν τα κόμματα, στα πολλά, μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο (μηχανισμοί διαχείρισης εξουσίας είμαστε, ξέρουμε εμείς από τέτοια). Οφείλουμε όμως όλοι να τηρήσουμε ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις (όπως ας πούμε η αγαστή αποδοχή των υποκριτικών παραιτήσεων των πολιτικών υπευθύνων για την δολοφονία του Αλέξη) . Οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα, με καθαρό λόγο και όχι με μισόλογα τη βία, τη λεηλασία, τους βανδαλισμούς, τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης που επιχειρείται από τις ομάδες αυτές (θέλω καθαρή εντολή δια την πάταξιν κι όχι μισά πράγματα...).

Αυτή η ενότητα στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων είναι ευθύνη, είναι χρέος όλων μας (φαίνομαι λιγάκι έμμονος αλλά θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λιγάκι παραπάνω...). Σ' αυτές τις ώρες, δεν χωρούν κομματικές αντιδικίες και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να μην τις παρακολουθήσω (α! εδώ αλλάζει η δεκτικότητα! Όλα κι όλα!). Γενικεύσεις και ισοπεδωτικοί αφορισμοί στο όνομα της Δημοκρατίας πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία (εξάλλου "εγώ ειμί η Δημοκρατία").

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα γεγονότα με την υπευθυνότητα, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις (!!!). Με κεντρικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την εξασφάλιση της νομιμότητας» (καλά για τα άλλα...αλλά αυτό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής...) ]


από ΠΑΤΡΑ
[Επειδή λάβαμε ένα μέιλ που ζητούσε πληροφορίες για την Πάτρα, οι πληροφορίες που έχουμε είναι δυσάρεστες. Περίπου σαράντα παρακρατικοί (απροσδιόριστης ταυτότητας) επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε συντρόφους μετά την λήξη πορείας ρίχνοντας δακρυγόνα(!). Οι σύντροφοι είναι ασφαλείς ενώ ελέγχεται η πληροφορία για έναν μαχαιρωμένο. Με σχετική επιφύλαξη! θα ενημερώσουμε σε κάθε περίπτωση...]
Μέιλ 1 από την Πάτρα
[Mia suntomh enhmerwsh gia ta epeisodia sthn PatraShmera enwmenes oi dunameis twn mat kai ths xrushs aughs kunhghsan tous agwnistes kata mhkos olhs ths polhs, petwntas petres kai paloukia sth sukrothmenh poreia pou dhmiourgh8hke me skopo na ftasoume oloi asfaleis se kapoio spiti, oxi aparaithta o ka8enas sto diko tou. Entwmeta3u ta topika kanalia propagandizoun aisxra enantiwn twn agwnistwn milwntas gia orgh twn patrinwn apenanti stous antie3ousiastes pou katastrrefoun idiwtikes periousies. Na shmeiw8ei oti ta duo h tria katasthmata pou espasan einai pi8anotata organwmenes probokatsies. Kata ta alla zhmies eginan se trapezes kai sto dhmarxeio.Me agwnstikous xairetismous apo thn Patra]
Μέιλ 2 από Πάτρα
από τηλεφωνική επικοινωνία με σύντροφο από την πάτρα μεταφέρω τα εξής:
1. στην πάτρα μαζεύτηκαν φασίστες από παντού και, αφού οι μπάτσοι διέλυσαν τον κόσμο με δακρυγόνα και χημεία, οι φασίστες ανέλαβαν τα υπόλοιπα. πιάνουν κόσμο, μπαίνουν σε καφετέρια και υπάρχει γενικά μία εικόνα χούντας.
2. η φήμη για μαχαιρωμένο παραμένει φήμη. αν κάτι επιβεβαιωθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα ενημερώσουμε σχετικά.
3. υπάρχει μία φήμη ότι οι φασσίστες κινούνται προς τον καταυλισμό των αφγανών.
4. επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για 15 συλλήψεις.
επειδή τα πράγματα δεν είναι ακόμα πολύ ξεκάθαρα, οι πληροφορίες ελέγχονται μέχρι να επιβεβαιωθούν.


10.15μμ
[Η κατάσταση γύρω από την ΑΣΟΕΕ είναι πολύ ήρεμη αν και έχουν εξελιχθεί περιορισμένες συμπλοκές τις τελευταίες ώρες στην πλατεία Βικτωρίας κυρίως μεταξύ μεταναστών και ασφαλιτών χωρίς να μπορούμε να αποτιμήσουμε με κάποιον τρόπο την κατάσταση]




Φέτος δεν γεννιούνται ούτε Χριστοί ούτε Παναγίες. Το καλύτερο παραμύθι του κόσμου κάηκε. Όχι σαν το δέντρο του Συντάγματος χτες αλλά σαν τα προσχήματα της Δημοκρατίας στην οδό Μεσολογγίου πριν 4 μέρες. Εθεάθη χτες το πρωί ο υπουργός παιδείας να χαμογελάει μπροστά στις κάμερες. Η παιδεία αυτού του κόσμου καθρεφτίστηκε για μια στιγμή στην ωμότητα, την υποκρισία, την αδιαφορία και τον σαρκασμό του υπουργού της. Και μετά πήραν το λόγο οι μαθητές...


9.30
[Βίντεο στο οποίο μας παρέπεμψαν γερμανοί σύντροφοι για την κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου
http://www.spiegel.de/video/video-42430.html



[Η πόλη που γεννήθηκα

Αγγίζω τους τοίχους των σπιτιών
δεν αποκρίνεται κανείς.
Βρέθηκα σε μια πόλη δίχως όνομα.
Ψάχνω τον ουρανό να βρω το στίγμα της
και με τυφλώνουν ρεκλάμες.
Η πόλη που γεννήθηκα είχε δυο απλές συντεταγμένες.
Βόρειο πλάτος, αίμα.
Βόρειο μήκος, θάνατο]




9μμ
[Στην συνέλευση της κατάληψης συμμετέχει πολύ κόσμος (δεν χρειάζεται να πούμε αριθμό για λόγους τακτικής απέναντι στην καταστολή). Οι μπάτσοι έχουν απομακρυνθεί αρκετά πέρα από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, τα δακρυγόνα κατακάθησαν επιτέλους και τα πράγματα είναι αρκετά ήσυχα. Γνωρίζουμε ότι ο ιδεολογικός πόλεμος της Δημοκρατίας των δολοφόνων τώρα ανασυγκροτείται προσπαθώντας με σταθερά βήματα να ποινικοποιήσει κάθε μορφή δυναμικής αντίστασης. Το περιμέναμε. Τίποτε, ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνει πολιτικά και κοινωνικά αναπάντητο. Έχουν γνώσιν οι φύλακες αλλά οι εξεγερμένοι περισσότερη!]


Όσο διαρκεί η συνέλευση να ενημερώσουμε για μια δράση 40 περίπου συντρόφων από την κατάληψη της ΑΣΟΕΕ που διαδραματίστηκε στις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για δράση απαλλοτρίωσης βασικών ειδών διατροφής από το σούπερ μάρκετ Αλιμέντα επί της Πατησίων. Τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε πολλούς περαστικούς που στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν μετανάστες.

8.20
[Έρχεται συνέχεια καινούργιος κόσμος. Πληθαίνουμε. Υπάρχουν ελαφρά τραυματισμένοι από δακρυγόνα που έχουν πέσει σε κεφάλια, πόδια και χέρια. Φροντίζονται. Υπάρχουν υποδομές περίθαλψης τραυματιών. Αρχίζει η συνέλευση.
Αγάπη και δύναμη από την ΑΣΟΕΕ]


8μμ
[Οι μπάτσοι έχουν απομακρυνθεί, ο κλοιός έχει ανοίξει και η πρόσβαση στην ΑΣΟΕΕ είναι ελεύθερη. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην κατάληψη που σε λίγο θα κάνει την ημερήσια τακτική της συνέλευση]

7.40μμ
[Ύφεση στην επιθετικότητα των μπάτσων αλλά πολλά δακρυγόνα μέσα και έξω από την ΑΣΟΕΕ. Πριν από λίγο τα ηλίθια ανθρωποειδή έριξαν δακρυγόνα σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων που παρατηρούσε τα τεκταινόμενα από την Κοδρικτώνος. Δημιουργήθηκε χάος και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει τα γνωστά αυτονόητα: μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι. Υπάρχει έλλειμμα εφυίας ή πρόκειται για μεγαλοφυές σχέδιο του στρατηλάτη Χηνοφώτη; Η ιστορία θα δείξει...]


Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατάληψη θα υπάρχει μέχρι να απελευθερωθεί και ο/η τελευταίος/α συλληφθείς/σα σε κάθε γωνιά της επικράτειας.


7μμ
[Η κατάληψη της ΑΣΟΕΕ δέχεται επίθεση από όλες τις μεριές. Οι καταληψίες αμύνονται. Στο βαθμό που υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση και επομένως φροντίδα από τους καταληψίες να παραμένει ο χώρος ανοιχτός, η επίθεση από τους μπάτσους θεωρείται μέρος σχεδίου για τον αποκλεισμό της. Τα δακρυγόνα έχουν περάσει μέσα στο κτίριο.
θα ενημερώνουμε διαρκώς...προκείμενου να υπάρχει άμεση και μη διαμεσολαβημένη πληροφόρηση από τους καταληψίες]

Venceremos



φωτό από την κατάληψη του ελληνικού προξενείου στο Βερολίνο που μας έστειλαν πριν λίγο γερμανοί σύντροφοι

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aman re suntrofoi, epitelous, politikopoihste kai koinwnoikopoihste ton agwna!

Apousiazw apo thn polh.

Paraklhsh: Vgazoume tis koukoules. Oi koinwnikoi agwnistes den exoun na fovh8oun tipota. Moirazoume fulladia me sto kosmo me ta proswpa mas eleu8era.

. είπε...

Σύντροφε η προστασία δεν είναι άπέναντι στην κοινωνία αλλά απέναντι στις δυνάμεις καταστολής. Έτσι κι αλλιώς έχουμε μοιράσει ήδη χιλιάδες προκυρήξεις με τα πρόσωπα και την ψυχή μας ανοιχτά και ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά, κάντε ξεχωριστό post για κάθε νέο, για να βοηθηθεί ο κόσμος στην ανάγνωση και να μπορεί να τα σχολιάζει. Υπάρχουν αναφορές για Χρυσαυγήτες στην περιοχή. Επιβεβαιώνετε ?

. είπε...

Σκεφτόμαστε την πρότασή σου για τα ποστ.
Όχι δεν έχουμε έγκυρες πληροφορίες για χρυσαυγίτες στην περιοχή. Οι πόρτες έχουν κλείσει και οι μόνοι που ξενυχτάνε μέσα στο κρύο είναι οι μπάτσοι. Οι δύστυχοι!

Spiros είπε...

Γειά χαρά παιδιά. Από Βερολίνο σάς γράφω. Ειδικά στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανεξάρτητη ενημέρωση. Εδώ τα ΜΜΕ παίρνουν τις μπαρούφες των ελληνικών και τις παρουσιάζουν για αλήθειες, αλλά ο κόσμος δεν τα καταπίνει και ρωτάει τους έλληνες τι πραγματικά συμβαίνει.
Κάποια στιγμή έπεσε στο indymedia η ιδέα να στηθεί ραδιόφωνο σε κάποια από τις καταλήψεις. Υπάρχει όντως κάποια προσπάθεια; Είναι εφικτό;

Ανώνυμος είπε...

μπορει καποιος να μου πει τι θα γιενει με τους ανθρωπους που δουλευαν στα μαγαζια που καψατε κ τωρα θα ειναι ανεργοι?? με την βια δεν καταφερνεις τιποτα!! ολη η οικονομια στηριζεται στο υπερτατο δικαιωμα της ιδιοκτησιας!! δε μπορεις να διαγραφεις ετσι τα παντα χωρις καμια ιδεα η προοπτικη για το μελλον κ με μονο συμμαχο τη βια κ την αναρχια!! υπαρχουν θεμιτα μεσα που μπορει να εχουν πραγματικα αξιολογα αποτελεσματα!!
υ.γ:απ'οσο θυμαμαι εμενα δε με ρωτησε κανεις αν θελω να καταληφθει η σχολη μου... οποτε η χουντα ειστε εσεις!!

. είπε...

"Μαγαζιά, υπέρτατο αγαθό η ιδιοκτησία, εμένα ποιός με ρώτησε, θεμιτά μέσα"...Ξεχνάς το υπέρτατο αγαθό της ζωής, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης. Συγνώμη και που αναπνεύουμε αυριανέ προϊστάμενε, καθωσπρέπει οικογενειάρχη, νομιμόφρων. Είσαι το "παράξενο παιδάκι γερασμένο"....του Καρυωτάκη...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΩ ΑΜΕΣΑ.ΜΟΝΟ ΕΜΕΣΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ!ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ!ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ!ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΤΣΑΦ!ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΕΡΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ...ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΟΧΛΟΣ...ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΑΛΙ..ΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.