Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Συνάδελφοι φαντάροι, πήρα την πρωτοβουλία για αυτό το thread, καθότι είμαι στρατεύσιμος και γω σε μονάδα της Αθήνας πολύ κοντά στα σημεία εξέγερσης. Στη μονάδα μου ξαφνικά από χθες Τρίτη, διαταχθήκαμε σε διπλάρωμα σκοπιών και περιπόλων και βρήκαν ευκαιρία να μας "τεντώσουν" λίγο παραπάνω οι καραβανάδες και τα πιλάφια.
Στο παρελθόν συμμετείχα σε κινητοποιήσεις (καταλήψεις 2006-2007 και 2001), και μπορώ να πω από πρώτο χέρι πως όσοι φαντάροι έχουν ζήσει στο παρελθόν τέτοια σκηνικά και βρίσκονται τώρα έγκλειστοι σε στρατόπεδα-φυλακές, νιώθουν οργή και αγανακτούν με τα φασιστικά σκουπίδια, τους μπάτσους.
Εμείς, όσοι φαντάροι θέλουν αν παραμείνουν ελεύθεροι και να συνεισφέρουν στον αγώνα των πατεράδων, αδερφών και συναδέλφων μας φοιτητών και μαθητών, έξω από τα στρατόπεδα, πρέπει να είμαστε οξυμένοι τω πνεύμα εντός αυτών για τυχόν παρατυπίες, παρανομίες και ράδιο-αρβύλες.
1. Απαγορεύεται έλληνας φαντάρος να βάλεις κατά έλληνα πολίτη, πολλώ δε μάλλον μέσα από στρατόπεδο. Απαγορεύεται η παράταξη λόχων ενόπλων (άσχετα με το αν έχουν γεμιστεί και οπλιστεί ή όχι τα όπλα) περιμετρικά του στρατοπέδου για εκφοβισμό (διαδηλωτών προφανώς). Να ρωτάμε συνέχεια τον υπόλογο και τους αξιωματικούς αν επιτρέπεται αυτό, αν αυτές οι κινήσεις εντός στρατοπέδου θα γίνουν και εκτός, αν παραπέμπουν οι κινήσεις του λόχου ή του στρατοπέδου ή του στρατού σε χούντα κ.τ.λ.
2. Στην τελική, αν πέσει μια τυχαία πέτρα από "τυχαίο" διαδηλωτή-ασφαλίτη πάνω σε φαντάρο, ποιος παίρνει την ευθύνη????Ο λοχαγός???
3. Δεν επιτρέπεται να αυξηθεί η εντατικοποίηση της ζωής του φαντάρου. Δεν δικαιολογούνται, εξτρα αγγαρείες, σκηνάκια, οπλασκείες ημέρα ή νύχτα, φύλαξη άδειων κτηρίων, συμμετοχή σε άσκηση με ΟΥΚ,ΛΟΚ,ΕΤΑ κ.τ.λ. και προφανώς ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΡΟΛΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
4. Ας προσπαθούμε να σπάμε μεταξύ μας το κλίμα τρομοκρατίας. Αν πάρουμε την απόφαση να αρνηθούμε κάτι το οποίο ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ στον στρατιωτικό κανονισμό και παραπονεθούμε, να τραβήξουμε μέχρι τέλους, ακολουθώντας την ιεραρχία, την απαίτηση μας. Σπάμε ράδιοαρβύλες περί έξοδο ενόπλων από τα στρατόπεδα προς τις πόλεις και άνάλογες φήμες. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ. Να μιλάμε με όλους τους φαντάρους και να καθησυχάζουμε αυτούς που φοβούνται. Να είμαστε οι πρώτοι που θα αρνηθούν μάχες με συμπολίτες μας, φύλαξη κυβερνητικών κτηρίων (λες και είμαστε η MI6) και γενικότερα, να μη συμβάλλει κανείς φαντάρος σε βοήθεια του κράτους.
5. Δεν είμαστε σώμα ασφάλειας, ούτε πολιτοφυλαή, ούτε "αγανακτισμένοι" πολίτες (φασίστες). Είμαστε θητείες που έρχονται και φεύγουν. Για το λόγο αυτό προσέχουμε να μην χρεωθούμε πράγματα αντικείμενα και καταστάσεις.
6. Επειδη όλα τα στρατόπεδα έχουν μπει σε επιφυλακή Σ/Κ (χωρίς να έχουμε εκλογές, Σ/Κ ή εθνική εορτή), ρωτάμε συνεχώς και απαιτούμε από τους ανώτερους ενημέρωση για αυτό. Δεν μπορούμε να μην παρουσιαστούμε την ώρα που μας πήραν τηλέφωνο να πάμε ( κάτι που έγινε κατα κώρον εχθές σε εξοδούχους και αδειούχους φαντάρους), αλά μπορούμε να απαιτούμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επόμενη έξοδο μας, για εξτρα φαγητό και ύπνο. Αν χρειαζόμαστε οδοιπορικά, να απαιτήσουμε από τον Αξιωματικό Φυλακής ή το γραφείο Προσωπικού ή τον οπλονόμο τα χρήματα του εισητηρίου.
7. Για να κάνει κάτι ο στρατός πρέπει να ανέβει το επίπεδο συναγερμού. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί. Ούτε η εφαρμογή του Αρ. 11 περί απαγόρευσης πορειών που φημολογείται, αρκεί. Ούτε καν η κύρηξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!!!!
9. Λίγα λόγια για τις πορείες:
α. ΠΟΤΕ στολή. Απαγορεύεται. Μόνο μέσα σε μπλοκ. Ο κανονισμός λέει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή σε μπλοκ νεολαιών κομμάτων ή των ίδιων των κομμάτων. Δεν λέει ότι απαγορεύεται σε μπλοκ συλλόγων σωματείων ή φορέων.
β. Αν μας προσάγουν να φωνάζουμε διαρκώς ότι είμαστε φαντάροι και να απαιτούμε αφενός να μάθουμε το λόγο της προσαγωγής ή σύλληψης και να απαιτούμε αφετέρου την έλευση της στρατονομίας, ως μόνης αρμόδιας για εμάς. Μην τσιμπάτε σε κουβέντες τύπου έλα μαζί μας και μετά θα ρθει η στρατονομία εκεί. ΟΧΙ!!. Να απαιτείται να έρθει επί τόπου.
γ. Προσέχυμε στους μικρούς σάκους που μας έχει εφοδιάσει ο στρατός για τις εξόδους (τι καλός που
είναι!!!!**#$$@#), να μην μας φορτώσουν ότι είχαμε σε αυτές βόμβες μολότωφ ή αλλα εκρηκτικά. Είναι πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ..

Συνάδελφοι αυτά τα λίγα προς το παρόν. Ας δείξουμε ότι οι φαντάροι είμαστε μια γροθιά, και ότι ο Αλέξης δεν πέθανε άδικα. Ας κάνουμε την αρχή για την εκδημοκράτιση του στρατού, τον ελεύθερο συνδικαλισμό και ας αποδείξουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.


Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org

[Αν εξαιρέσουμε τις ψευδαισθήσεις για τον εκδημοκρατισμό των στρατών και τα ζητήματα που εγείρονται όσον αφορά την στρατιωτική θητεία, το κείμενο του φαντάρου είναι ενδεικτικό για το μέγεθος της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, τα ζητήματα που διακυβεύονται και τις ζυμώσεις σε κάθε σημείο της καθημερινής ζωής των υποηκόων.
Καταληψίας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: