Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ FLASH_eng.

Κατάληψη στον ραδιοσταθμό Flash 96.0 FM πραγματοποιήσαμε περίπου 30 σύντροφοι και συντρόφισσες από την κατάληψη ΑΣΟΕΕ στις 8 το πρωί. Σκοπός ήταν να μεταδώσουμε με τον δικό μας αδιαμεσολάβητο τρόπο την άποψη μας για τα συμβάντα και να επιτεθούμε στην παραπληροφόρηση που σκορπάν τα ΜΜΕ. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από κείμενα αυτού του blog και από κείμενα που έχουν βγει από την κατάληψη ΑΣΟΕΕ για 20-25 λεπτά, μέχρι την στιγμή που η διεύθυνση του σταθμού άλλαξε την συχνότητα από την οποία εξέπεμπε ο σταθμός, προφανώς για να σταματήσουν οι ακροατές να ακούν «επικίνδυνα» μηνύματα.

Η κατάληψη ενός ραδιοσταθμού είναι ένα επιθετικό μέσο αντιπληροφόρησης που πέρα από την μετάδοση ενός ηχητικού μηνύματος, πέρα από το σαμποτάζ που προκαλεί στην κανονικότητα ενός εμπορικού προγράμματος (είτε μουσικού, είτε ειδησεογραφικού), μεταδίδει ως πράξη το μήνυμα για επανοικειοποίηση των ραδιοσυχνοτήτων από την κοινωνία και την απαλλοτρίωση της πληροφόρησης από τα αφεντικά. Μέσω της πράξης της κατάληψης δεν ερχόμαστε σε καμιά συνδιαλλαγή με τον θεσμό των ΜΜΕ. Από την άλλη οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πλήρη συνεργασία μας με τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού.

Ηχητικό της παρέμβασης
http://indy.gr/newswire/i3c7itiko-apospasma-apo-tin-katalipsi-ston-flash


english translation

Almost 30 comrades from the occupation of economic university (asoee), we accomplished an occupation in the radio station, Flash 96.0fm, at 08:00 a.m. Our purpose was, to transmit with our own way and without any intermediacy our aspects for all the events have happened until now and attack to the black disinformation that all the Bourgeois Media diffuse these days.

We were reading extracts of texts and brochures from the katalipsiasoee.blogspot.com and also the announcements of the economical university occupation. This action lasted 20-25 minutes until the moment which administration of the radio station decided to change the frequency from which the radio station has signaled. Obviously, for the administration, the audience had to stop listens all these “dangerous” messages.

The occupation of a radio station is an aggressive tool for anti-information which -beyond broadcasting a sound message, beyond sabotaging the normality of a commercial radio program (either music, either news report)- broadcasts, as an action, the message for re-expropriation of radiofrequencies from society and for expropriate the Information from bosses. Through an occupation we have no conciliation with the institution of Mass Media. From the other side, we must recognize our full collaboration with the workers of the radio station.

Link of the sound message: http://indy.gr/newswire/i3c7itiko-apospasma-apo-tin-katalipsi-ston-flash


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ποιον τρόπο θα μπορούσα να συζητήσω για τη θεωρία και τις ιδέες των αντιεξουσιαστών; Πιο συγκεκριμένα, από τα λίγα που έχω διαβάσει και ακούσει για την κριτική κατά του κρατικού μας συστήματος, συμφωνώ με την κριτική αυτή. Συμφωνώ με την αντίθεση. Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι η θέση. Τι πρέπει να γίνει, αν ανατρέπονταν το κρατος; Τι θα ήταν και πως θα λειτουργούσε αυτό που θα έπαιρνε τη θέση του;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΤΕ 1600000 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδιά. Μαζί στον αγώνα σας!
Τα "σκάνδαλα" είναι καθημερινό ψωμοτύρι σε χώρες της περιφέρειας με υποανάπτυξη όπως η Ελλάδα (που είναι μόνιμη και αυτό δεν μπορεί αυτό να αλλάξει του φοβερά άνισου τρόπου που διανέμεται η ανάπτυξη από την περιφέρεια στο κέντρο στην παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική οικονομία της αγοράς).

Υπάρχει ένα εξελισσόμενο πρόταγμα για μια εναλλακτική κοινωνία, που μπορεί από τώρα κιόλας να ξεκινήσει να θεσμοθετείται από τα κάτω μαζί με την αντι-ιεραρχική/αυτόνομη συνειδητοποίηση του κόσμου και να αρχίσει να αντικαθιστά σταδιακά, μέσα από έναν συνολικό μετασχηματισμό της κοινωνίας το υπάρχον εξουσιαστικό και ετερόνομο σύστημα. Λέγεται συνομοσπονδιακή Περιεκτική Δημοκρατία.

Π.