Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Το νου μας. Το νου σας.


Στην φωτό φαίνονται ασφαλίτες να συλλαμβάνουν μαθητή. Προφανώς και αστυνομικοί έχουν παρεισφρύσει στις πορείες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Παναγιώτης Στάθης, διαψεύδει στα ΜΜΕ κατηγορηματικά ότι μεταξύ των διαδηλωτών δρουν αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε κουκουλοφόρους. Παραδέχθηκε, όμως, ότι αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά δρουν στα επεισόδια υποστηρικτικά, όπως είπε, προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και είναι αυτοί που διενεργούν τις συλλήψεις. Όχι όμως με κουκούλες, υποστηρίζει ο κ. Στάθης, αφού αυτό, όπως λέει, δε συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και το χαρακτήρα της Αστυνομίας.

Είναι ιστορικά γνωστή αυτή η τακτική της αστυνομίας, παρισφρύει παντού. Είναι οι άνθρωποι χαμαιλέοντες που προσαρμόζονται στο περιβάλλον για να παγιδέψουν τη "λεία" τους. Είτε ως μόνιμοι χαφιέδες που διεισδύουν στους μηχανισμούς αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, είτε ως κουκουλοφόροι που πάνω στην "αναμπουμπούλα" κερδίζουν και το "ψωμί" τους.

Έχουν γνώσιν όμως οι εξεγερμένοι. Η διακριτότητα των δράσεων, οι ομάδες αυτοπροστασίας, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη στο δρόμο ακυρώνουν τα μέγιστα την αποτελεσματικότητα των ασφαλιτών. Σε ένα ανοιχτό πεδίο συγκρούσεων όλα μπορούν να συμβουν. Κανείς δεν πρέπει να δρα μόνος ή χωρίς να έχει το νου του. Κανείς και καμμία δεν πρέπει να ξεκόβεται αμέριμνα. Κανείς και καμμία δεν πρέπει να είναι ανυποψίαστος/η.

Από κει και πέρα η δράση των ασφαλιτών δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι δρούν επιθετικά είναι ασφαλίτες όπως ισχυρίζονται ολοι οι καθεστωτικοί πολιτικοί μηχανισμοί. Άνθρωποι της ασφάλειας υπήρξαν ιστορικά μέχρι και μέσα στον σκληρό πυρήνα του ΚΚΕ καταδίδοντας πολλά μέλη. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, που σήμερα αναπαράγεται και από το ίδιο το ΚΚΕ, είναι μια άμεση αποδοχή της ταύτισης του Κόμματος με τους εντεταλμένους χαφιέδες. Το ίδιο ισχύει με πολλούς κουκουλοφόρους παρακρατικούς που στο Μεξικό σήμερα μπλέκονται μέ τους "κουκουλοφόρους" Ζαπατίστας για να τους εξουδετερώσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις των Ζαπατίστας καθορίζονται και κατευθύνονται από τους παρακρατικούς.

Έχουμε το νου μας. Να έχετε το νου σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: