Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ενημέρωση από συντρόφους για τους χτεσινούς πυροβολισμούς στο Περιστέρι

Χτες βράδυ γύρω στις 11 παρα τέταρτο, έξω από την μπυραρία ART στον κεντρικό πεζόδρομο του Περιστερίου, μια παρέα μαθητών του Α' Λυκείου Περιστερίου δέχτηκε πυροβολισμό μάλλον από όπλο τύπου Φλόμπερ. Ένας μαθητής της Β' Λυκείου τραυματίστηκε στο δεξί χέρι σε σημείο της έξω παλάμης. Λιποθύμησε, τον πέρασαν μέσα στην μπυραρία και λίγο μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Metropolitan. Η παρέα των μαθητών άρχισε να ψάχνει την πηγή του πυροβολισμού όταν, ένα τέταρτο μετά τον πρώτο πυροβολισμό, δέχτηκε και δεύτερο. Αμέσως μύρισε κάτι σαν μπαρούτι.
Ο δράστης εκτιμάται ότι πυροβολούσε από κάποιο σταθερό σημείο, μπαλκόνι ή ταράτσα του περίγυρου.

Περισσότερα:
1. Τελικά σύμφωνα με ανακοινώσεις και έρευνες το όπλο ήταν πυροβόλο όπλο κι η σφάιρα μικρού διαμετρήματος 22χιλ.
2. Ο μαθητής που πυροβολήθηκε συμμετέχει στο δεκαπενταμελές του σχολείου του και ήταν κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος.
3. Το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η δολοφονική επίθεση είναι ένας τόπος καθημερινής συνάντησης και διασταύρωσης της ανήσυχης και μη νεολαίας του Περιστερίου (μια πολύ μικρή μικρογραφία της Μεσολογγίου με διαφορετικά ίσως χαρακτηριστικά).
4. Οι μαθητές του 1ου λυκείου Περιστερίου αλλά και οι συμμαθητές του πυροβολημένου μαθητή οι οποίοι ήταν και αυτόπτες μάρτυρες, πέρα από τις πρώτες δηλώσεις σε αιφνιδιαστική επίσκεψη δημοσιογράφων, πλέον αρνούνται να παραχωρούν συνεντεύξεις. Σε κάποιους-ες από αυτούς-ές υπάρχει αγανάκτηση και θυμός για την στοχευόμενη παραπληροφόρηση των μμε.
5. Ο δεύτερος πυροβολισμός ακούστηκε 10 λεπτά μετά τον πρώτο κι αφότου οι μαθητές αποφάσισαν να κινηθούν διερευνητικά στην τριγύρω περιοχή, καθώς το ενδεχόμενο να υπήρξε πυροβολισμός από κινούμενο σημείο ή περαστικό έχει αποκλειστεί.
6. Το σημείο στο οποίο κάθονταν οι μαθητές δεν είναι αυτό που έως τώρα παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι. Οι δημοσιογράφοι -έως τώρα- παρουσιάζουν ως τόπο συνάντησης των μαθητών κάποια παγκάκια τα οποία βρίσκονται στο τέρμα του πεζοδρόμου στο σημείο στο οποίο ο πεζόδρομος τερματίζει και συναντά κεντρικό δρόμο του Περιστερίου. Στην πραγματικότητα όμως το σημείο στο οποίο ανέκαθεν αλλά και χθες "άραζαν" οι νεολαίοι της περιοχής είναι 100 μέτρα πιο μέσα στον πεζόδρομο από το σημείο στο οποίο παρουσιάζουν τα κανάλια. Πρόκειται για ένα "σύμπλεγμα" από παγκάκια δίπλα ακριβώς σε γνωστή μπυραρία, τα οποία περιβάλλονται από ψηλούς θάμνους από τη μια και τον πλαϊνό περίβολο της μπυραρίας.
Οι μαθητές κι οι νεολαίοι της περιοχής, στο σημείο αυτό βρίσκουν καταφύγιο από το δυνατό αέρα. Επιπλέον, πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο μπορούν να ακούνε μουσική από την μπυραρία.
7. Είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη μπυραρία παίζει πολύ δυνατά τη μουσική και στη γειτονιά υπάρχει μία σχετική ασυλία ως προς αυτό. Συνεπώς η περίπτωση "ενόχλησης" κάποιου γείτονα από τη "φασαρία" των διαλόγων και των συζητήσεων των μαθητών θεωρείται μια σχετικά απίθανη υπόθεση.
8. Τις τελευταίες ημέρες στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε ο πυροβολισμός, οι παρέες των μαθητών και νεολαίων, συζητούσαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τις καταλήψεις, τις πορείες κτλ
9. Το σχολείο του μαθητή ο οποίος πυροβολήθηκε δεν ήταν έως σήμερα σε κατάληψη και από σήμερα όλα δείχνουν πως η κατάληψη θα πραγματοποιηθεί.
10. Σαν μια πρωτοβουλία συντρόφων από την κατάληψη της ασοεε βρισκόμαστε σε επικοινωνία με μαθητές του λυκείου για κάθε ενδεχόμενο.
11. Αυθόρμητη πορεία στον τόπο της επίθεσης προγραμματίζεται -φειδωλά- από οργανώσεις της αριστεράς για σήμερα στις 6μμ. Ωστόσο ακόμη τίποτα δεν είναι οριστικοποιημένο, ούτε ο τόπος συγκέντρωσης, ούτε αυτοί οι οποίοι καλούν. Το σίγουρο είναι πως το σημείο της δολοφονικής επίθεσης γίνεται συνεχώς από το πρωί τόπος συγκέντρωσης από όλους.


νέα ενημέρωση:

-Επίσημα καλέσματα υπάρχουν για σήμερα στις 6 στο δημαρχείο του Περιστερίου από πολιτικές οργανώσεις του συριζα, του κκε και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Αύριο υπάρχει κάλεσμα από μαθητικές συνελεύσεις και καταλήψεις (η ώρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση)

-Στον τόπο της δολοφονικής επίθεσης το μεσημέρι εμφανίστηκαν δεκάδες μπάτσοι, ασφαλίτες και τηλεοπτικά συνεργεία, καθώς διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης (αυτή τη φορά στο σωστό σημείο).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to oplo eivai 38ari

o agavaktismevos politns ntav, ws suvn8ws, upallnlos tou kratous

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66362

Ανώνυμος είπε...

δημοσιεύματα αναφέρουν πως η σφαίρα ήταν από 38άρι όπλο...

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66362

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/news.php?id=17222