Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

κατάληψη στην ηχητική εγκατάσταση του δήμου Ηρακλείου

Αυτή την στιγμή γίνεται κατάληψη στην ηχητική εγκατάσταση του δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα δίκτυο από μεγάφωνα που έχουν μπει σε αρκετές κολόνες στο κέντρο της πόλης και μέχρι τώρα παίζανε συνεχώς χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία μηνυμάτων ευχών από το δήμαρχο. Πλέον ακούγονται κείμενα αντιπληροφόρησης για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την εξέγερση, από το Ηράκλειο αλλά και από τις καταλήψεις στην Αθήνα, μουσική και καλέσματα για την πορεία που θα γίνει σήμερα στις 6 με συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλά μία άποψη/προβληματισμός

πολύ ωραία κίνηση αλλά είναι λίγο προβληματικό να χρησιμοποιείς μεγάφωνα της πόλης, σε όλη την πόλη και να διαβάζεις συνέχεια ένα κείμενο που στην τελική είναι άποψή σου/μας και να παίζει μουσική που ενδεχομένως να αρέσει μόνο σε μία μερίδα ανθρώπων. Θέλω να πω ότι αν παίζει συνέχεια μπορεί να γίνει κουραστικό. Όπως άλλωστε και τα ηλίθια χριστουγεννιάτικα "τραγούδια"

γ.

. είπε...

Το ζήτημα όμως φίλε "γ" δεν είναι η μουσική η οποία παίζεται στην κατάληψψη της μικροφωνικής, είναι τα κείμενα, ο λόγος και τα περιεχόμενα που τη συνοδεύουν, ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η κατάληψη της μικροφωνικής...
Το γούστο δεν μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς ενός προβληματισμού.

κάποιος από την ασοεε