Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Μήνυμα από τους "πραγματιστές εργατιστές" της κατάληψης ΑΣΟΕΕ

Σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας «το Βήμα» με τίτλο «οι φυλές των τριών (αναρχικών) καταλήψεων» επιχειρείται μια αστική ανάγνωση των απελευθερωμένων χώρων. Εφαρμόζεται πιστά η θεαματική διαδικασία σύμφωνα με την οποία η πραγματικότητα πρέπει να αναγνωσθεί με όρους διαχωρισμών, να συμπιεστούν τα γεγονότα με τρόπο που οι ταυτότητες των υποκειμένων να αποκτήσουν διακριτά χαρακτηριστικά, να εμφανιστούν κοινωνικοί κατακερματισμοί, να μετατραπούν οι κατακερματισμοί αυτοί σε ανταγωνισμούς για να χειραγωγηθεί τελικά το υπαρκτό από τους κυρίαρχους όρους.
Οι καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ σαφώς και έχουν διακριτές ταυτότητες με τον τρόπο, όμως, που εξυπηρετείται η στρατηγική τους θέση μέσα στην τρέχουσα εξεγερσιακή συγκυρία κι όχι τα βλακώδη σενάρια των έμμισθων κονδυλοφόρων.
Τα συγκεκριμένα απελευθερωτικά εγχειρήματα διατηρούν ουσιαστική επαφή και επικοινωνία ευθύς εξαρχής τους.

Όσο πιο κοντά πλησιάζεις στα ΜΜΕ τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από τα γεγονότα. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα «παράθυρα» των καναλιών και τα «σαλόνια» των εφημερίδων μπορεί να κινείται μερικές φορές ανάμεσα στην φαιδρότητα και την επιστημονική φαντασία, δεν παύει όμως ποτέ να είναι επικίνδυνη.
Να διεμβολίσουμε την κυρίαρχη προπαγάνδα.
Να απαντήσουμε στους δρόμους αλλά και στον ιδεολογικό πόλεμο της δολοφονικής Δημοκρατίας.

Το τρίτο μάτι της κατάληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια: