Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Πιπεράτα αποσπάσματα από τον σημερινό έντυπο τύπο

Ασκήσεις κυνισμού: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι"...
Σύμφωνα με τις δηλώσεις όσων πανεπιστημιακών έχουν πρόσβαση στα υπό κατάληψη ιδρύματα, ώς τώρα δεν υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε εξοπλισμό (γραφεία, Η/Υ) και αρχεία στο ΕΜΠ, στη Νομική και το ΟΠΑ. Οι καταληψίες έχουν καταστρέψει μάρμαρα και έχουν σπάσει τζάμια, ενώ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρους έχουν παραβιάσει πόρτες. Βέβαια, μεγάλες είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία των ιδρυμάτων. Τα μαθήματα έχουν πάει πίσω, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος παράτασης του εξαμήνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι, που έχουν ή θέλουν να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Έχουν γνώσιν οι φύλακες...
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης έλεγαν χθες ότι «στην περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας οφείλουμε να λάβουμε υπόψη όλα τα ενδεχόμενα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε περίπτωση εισόδου των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι πιθανό να δημιουργηθούν απρόβλεπτες και ενδεχομένως επικίνδυνες καταστάσεις...

Δεν είναι η έλλειψη οράματος,..οι σφαίρες της αστυνομίας είναι
Τα συμβάντα του τελευταίου δεκαπενθημέρου αποδεικνύουν ότι η χώρα μας βιώνει μια βαθύτατη κρίση θεσμών, που πλέον απειλεί άμεσα την κοινωνική συνοχή. Χωρίς ήθος και αποτελεσματικότητα θα αποδειχθούμε ανήμποροι να ξεπεράσουμε την επελαύνουσα παγκόσμια κρίση. Η έλλειψη οράματος δηλητηριάζει τα νιάτα μας, που δίκαια αγωνιούν για το μέλλον. Ας αναλογιστούμε λοιπόν σε ποιο βαθμό φταίει ο καθένας για την εθνική μας κατάπτωση και μετά ας ασχοληθούμε με το άσυλο.
* Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι μπάτσοι είναι αυτοί που δολοφονούν αλλά για την "πανεπιστημιακή κοινότητα" εγκαθιδρύονται μηχανισμοί βίας και φόβου μέσα στις σχολές(!)
Οσο περνούν όμως οι μέρες και η κατάσταση δεν εξομαλύνεται, όσο εγκαθιδρύονται μηχανισμοί βίας και φόβου μέσα στις σχολές, η κοινή γνώμη και η πανεπιστημιακή κοινότητα θα στρέφονται, και δικαιολογημένα, προς μια παρέμβαση της πολιτείας.
Του Παναγη Παναγιωτοπουλου *Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Μελετάνε την περίπτωση εποστρακισμού φυσιγγίων κυνηγών από το δάσος της Καισαριανής;
Ερευνες διεξάγει η αστυνομία για τον πυροβολισμό κατά κλούβας των ΜΑΤ, που σημειώθηκε στις 6:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο Γουδή.

Τα αυτονόητα
Όταν
επί 14 ώρες η Αστυνομία δεν προβαίνει σε καμία από τις επιβεβλημένες σε τέτοιες περιπτώσεις ενέργειες και όταν βλακωδώς και με απερίγραπτη ανευθυνότητα κάποιοι μέσα από την ΕΛ.ΑΣ. διαρρέουν την πληροφορία ότι ο μαθητής χτυπήθηκε με αεροβόλο, τότε η εντύπωση που δημιουργείται στον καλόπιστο πολίτη είναι ότι η Αστυνομία κάτι ξέρει, αλλά προσπαθεί να το κρύψει.

Επιτομή του "επαναστατικού μικροαστισμού"
Η γ.γ. του ΚΚΕ, εξέφρασε την αποστροφή της για εκείνους που θεωρούν τους βανδαλισμούς, ως εκδηλώσεις λαϊκής εξέγερσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως «αυτό που κάποια κόμματα αποκαλούν «λαϊκή εξέγερση», είναι γελοιοποίηση και εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης. Η πραγματική εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Θα έχει αιτήματα και στόχους, θα έχει πολιτικό σκοπό - δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Ακριβώς επειδή θα θέλει να κάνει λαϊκή περιουσία ό,τι έχει οικοδομηθεί, θα σεβαστεί τον κόπο του κόσμου: Την καπιταλιστική ιδιοκτησία θα βάλει σαν στόχο, αν βεβαίως λάβει τέτοιο χαρακτήρα».


Επιτομή επανα-αστικού μικροαστισμού
Μια κατάληψη κάποιας σχολής που δεν έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ή των σπουδαστών είναι άχρηστη, γιατί στρέφουμε την πλειοψηφία εναντίον μας.
Π.Κοροβέσης


Το τρίτο μάτι της κατάληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια: