Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Τα κολπάκια των "μικρομαγαζατόρων"

Καταρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες από ασφαλιστές, είναι δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα των "μικρομαγαζατόρων" θα αποζημιωθούν τα μέγιστα από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Η αποζημίωση καλύπτει το κόστος των ζημιών συν το 50% επιπλέον για "εμπρηστικά-τρομοκρατικά χτυπήματα". Δεν υπάρχει μαγαζί στο κέντρο που να μην καλύπτεται από αυτό το καθεστώς ασφάλισης. Χαρακτηριστικό είναι ότι μαγαζιά που δεν έχουν αυτή την κάλυψη ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ.
Αυτή η θλιβερή κάστα που συνιστά τον εμπορευματικό κόσμο βάζει μπροστά τους εργαζόμενους "που μένουν χωρίς μεροκάματο" για να διεκδικήσει την κοινωνική νομιμότητα επιπλέον αποζημιώσεων. Επικαλείται αυτούς τους ίδιους εργαζόμενους που ξεσκίζει κυριολεκτικά μέσα στα λαμπερά κάτεργα του τριτογενή τομέα. Ανασφάλεια, εντατικοποίηση, ορθοστασία, άθλια μεροκάματα, άθλια ωράρια, κάθε πελάτης και αφεντικό...
Έχουμε και λέμε λοιπόν:΅οι "μικρομαγαζάτορες" εισπράττουν τις παχυλές αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρίες και συνάμα ΔΕΝ πληρώνουν τους υπαλλήλους τους μια και το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ έχει αναλάβει τα μεροκάματά τους.
Κανένα έλεος!


Το τρίτο μάτι της κατάληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια: