Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο μπάτσος Κορκονέας σκοτώνει το 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, Σάββατο βράδυ στην καρδιά της πόλης, στα Εξάρχεια. Αυτή η δολοφονία, φυσικά, είχε προαναγγελθεί. Η αυξανόμενη αστυνομική βαρβαρότητα του τελευταίου καιρού (φοιτητικές κινητοποιήσεις, συμπόρευση ΜΑΤατζήδων και μαχαιροβγαλτών Χρυσαυγιτών, δολοφονία του Πακιστανού Μοχάμεντ Ασράφ στο Τμήμα Μεταγωγών, εξευτελισμός σε κάθε ευκαιρία των
μεταναστών στα Α.Τ.) έδειχνε ότι η βία τους είχε φτάσει στα όριά της και ότι συνέβη ήταν αναμενόμενο.

Τις επόμενες μέρες, ξεσπούν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες
περιλαμβάνουν επιθέσεις σε Α.Τ. και σε διμοιρίες των ΜΑΤ, σπασίματα τραπεζών και πολυκαταστημάτων, κλεισίματα δρόμων, καθημερινές διαδηλώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, καταλήψεις σε σχολεία/ σχολές/ δημαρχεία/ ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η δολοφονία ήταν μόνο η αφορμή για αυτό το κοινωνικό ξέσπασμα. Οι χιλιάδες μαθητές, νέοι εργαζόμενοι, μετανάστες 2ης γενιάς, που κυρίως ορθώνουν το ανάστημά τους σε αυτά τα γεγονότα, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν την ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία, τα stage προγράμματα, τη μονοτονία του τριπτύχου «σχολείο- σπίτι-φροντιστήριο», το σκύψιμο του κεφαλιού στις επιταγές του κάθε αφεντικού, τη διάλυση του
αμερικάνικου ονείρου. Είναι αυτοί που αναλαμβάνουν δράση για να απαντήσουν στα τόσα χρόνια σιωπής και βουβαμάρας των υπνωτισμένων γονιών τους. Η έκρηξη αυτή έχει επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη, αφού πέρα από τις κινήσεις και πορείες αλληλεγγύης που γίνονται σε πολλές χώρες, πολλά ξένα ΜΜΕ μιλάνε για την πρώτη απάντηση στην οικονομική κρίση, ενώ και ο Σαρκοζύ απέσυρε τις μεταρρυθμίσεις που ετοίμαζε για την παιδεία φοβούμενος ότι το σκηνικό έντασης θα μεταφερθεί από την Ελλάδα στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες και μιζέριες! Αυτή η εξέγερση δείχνει ότι ο καθένας μας ή θα πάρει θέση και θα συγκρουστεί με αυτό το γερασμένο κόσμο στην καθημερινότητά του, στη δουλειά του, στο σχολείο του, στην οικογένειά του ή θα κάθεται στον καναπέ του και θα συζητά με την τηλεόρασή του για σπασμένες βιτρίνες.

Οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν όσο οι εξεγερμένοι αντιστέκονται. Καμία σφαίρα τους δεν αφοπλίζει την εξέγερση. Ούτε στην Αλεξάνδρας, ούτε στο παλαιό Φάληρο, ούτε στο Περιστέρι.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται, στους μαθητές που καταλαμβάνουν σχολεία, στους καταληψίες των σχολών, στους κατοίκους που πραγματοποιούν συνελεύσεις και καταλαμβάνουν δημοτικά κτίρια, στους εργαζόμενους που κατέλαβαν τα γραφεία της ΓΣΕΕ!

- άμεση απελευθέρωση των προφυλακισθέντων στις συγκρούσεις του Δεκέμβρη
- καμία δίωξη στους συλληφθέντες


ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 13.00
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: