Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Πιπεράτα αποσπάσματα από τον σημερινό έντυπο τύπο

Φανταστείτε τί έχει γίνει σε δεκάδες δημόσιους χώρους
Το περιστατικό στο Γουδί με τους πυροβολισμούς από καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ θεωρείται η «αγριότερη μορφή» κοινωνικής απαξίωσης της αστυνομικής δουλειάς ύστερα από δεκάδες φραστικές και άλλες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών σε δεκάδες δημόσιους χώρους ακόμα και όταν ήταν εκτός υπηρεσίας (σε λεωφορεία, μετρό).

Ηγούνται γνωστών ομάδων κουκουλοφόρων!...
Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκράτες ή ομάδες αντιεξουσιαστών, αλλά προκαλεί συνειρμούς στους αστυνομικούς σχετικά με τον ρόλο που πιθανόν να διαδραματίζουν στα τελευταία ακραία γεγονότα αλλοδαποί και συγκεκριμένα Αλβανοί «κουκουλοφόροι». Αφενός διότι διαπιστώνεται ενεργός συμμετοχή τους στα πρόσφατα επεισόδια (ορισμένοι μάλιστα ηγούνται γνωστών ομάδων κουκουλοφόρων) και αφετέρου διότι κύρια πύλη εισόδου των Καλάσνικοφ στη χώρα θεωρείται η γειτονική Αλβανία.


Γνήσιος απόγονος του Μαλάμη
Κάποιοι «καταλαμβάνουν τα Ιδρύματα και τα κάνουν κέντρα για μολότοφ και καταστροφές στα κέντρα των πόλεων», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ρε σύντροφοι! Ξεκινήσατε επιχείρηση εξόδου χωρίς να μας το πείτε;
Η ανακοίνωση λίγες ώρες αργότερα της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου, όπου δήλωνε «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», αναιρούσε το κλίμα αποκλιμάκωσης που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το βράδυ της Κυριακής, οπότε και οι ίδιοι οι καταληψίες του ιδρύματος άλλαξαν τους όρους των πολυήμερων διαβουλεύσεων με τη διοίκηση δηλώνοντας πως θα αποχωρήσουν. Αλλωστε ήδη είχε ξεκινήσει η επιχείρηση εξόδου των καταληψιών και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, λίγα τετράγωνα πιο πέρα.

Ευτυχώς που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες! Θα' πεφταν οι σφαίρες σαν το χαλάζι...
Τη «σύγχυση ενός νεαρού αστυνομικού» της Αθήνας, του 25χρονου Φαίδωνα που υπηρετεί στα ΜΑΤ, φιλοξένησε η γαλλική «Figaro», αναδεικνύοντας το συναίσθημα της «ντροπής που τον βασανίζει».
Αν και «ενθουσιασμένος» αρχικά με το επάγγελμά του, ο Φαίδωνας άλλαξε γνώμη, «σοκαρισμένος από τον χαμό του Αλέξανδρου», όπως γράφει η εφημερίδα. Δουλεύει 14 ώρες την ημέρα, αλλά δεν είναι η κόπωση τόσο που τον απασχολεί όσο η δυσκολία του να ακολουθήσει τις αντιφατικές εντολές των ανωτέρων του. «Δεν ξέρουμε», λέει στη «Figaro», «αν θα πρέπει να πετάξουμε δακρυγόνα, πότε και σε ποιον. Μας λένε να τρέξουμε για να φοβίσουμε τους ταραξίες και μετά να τρέξουμε για να προστατευτούμε. Μας πετούν μολότοφ, μπογιά, πέτρες, πορτοκάλια και γιαούρτια. Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες. Από την άλλη, είναι φυσιολογικό αυτό, γιατί και το παραμικρό σφάλμα μπορεί να βάλει φωτιά».

Η κοινωνία του Θεάματος
«Αν δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει ξυλοδαρμός και βία της αστυνομίας». Αυτή την εκπληκτική απάντηση έδωσαν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας σε στοιχειοθετημένη καταγγελία Βρετανού επιχειρηματία στο BBC για ξυλοδαρμό ειρηνικών διαδηλωτών από αστυνομικούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου 2008.

Προσοχή! Οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι είναι ανάμεσά μας και στις συνελεύσεις
Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αποφάσισαν να συνεχίσουν έως και αύριο την κατάληψη, αλλά υπήρχαν και άτομα που εξέφρασαν την απόφαση να φύγουν.

Χυδαίοι καλλιτέχνες σε "φαρσική εκδοχή"
Κάπως έτσι ξεκινά το κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι συγγραφείς Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος και Πέτρος Μάρκαρης με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στους δρόμους και τα θέατρα της Αθήνας. Και συνεχίζουν: «Η βίαιη διακοπή της πρεμιέρας της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και άλλες αντίστοιχες αυτο-αποκαλούμενες “παρεμβάσεις” που την ακολούθησαν […] δεν είναι παρά η φαρσική εκδοχή των κατά πολύ τραγικότερων καταστροφών σε σπίτια, σχολειά, πανεπιστήμια, γραφεία και μαγαζιά Ελλήνων πολιτών […] αμφισβητώντας ανενδοίαστα την ουσία της ίδιας της δημοκρατίας, με την επίθεση στην καρδιά της, που είναι η ελευθερία της σκέψης, του λόγου και της έκφρασης, που αντιπροσωπεύει η τέχνη.


Το τρίτο μάτι της κατάληψης


Και μια ανακοίνωση:

23/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ «ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΩΝ»

Η κατάληψη «Επιταχυντής Ελευθερονίων», στα πλαίσια της επανοικειοποίησης
της καθημερινότητας μας στο πανεπιστήμιο και της συλλογικής και
αυτοοργανωμένης δημιουργίας, είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος που
φιλοξενεί εργαστήρια και εκδηλώσεις σχετικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
(κατασκευή D.I.Y. ανεμογεννήτριας), επαναχρησιμοποίηση υλικών (από παλιά
αυτοκίνητα, τηλεοράσεις κλπ), αυτομόρφωση (αυτοοργανωμένα μαθήματα στα
πλαίσια της ελευθεριακής εκπαίδευσης).

Στα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων δεν έχουμε μείνει αμέτοχοι, γι’
αυτό και η συλλογικότητα έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της.

Ο πυροβολισμός τα ξημερώματα στις 23/12 στο Γουδή δεν σχετίζεται με το
εγχείρημα και τους ανθρώπους που το αποτελούν.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ



http://eleftheronio.org

contact@eleftheronio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: